Finanční jistota do budoucna je pro mnoho lidí jednou z hlavních priorit, ať už plánují pohodlný důchod, finanční rezervy pro své děti, nebo dlouhodobé investice. Jedním z nejoblíbenějších nástrojů, jak efektivně zhodnocovat své úspory, je Dlouhodobý investiční produkt (DIP). Tento finanční produkt kombinuje výhody pravidelného investování s možností dosáhnout zajímavého zhodnocení v delším časovém horizontu.

Jednou z velkých výhod DIP je také možnost využití daňových úlev – každý rok můžete uplatnit slevu na dani až 48 000 Kč. To činí z DIP atraktivní nástroj nejen pro zajištění finanční budoucnosti, ale i pro okamžitou úsporu na daních.

Co je to DIP (Dlouhodobý investiční produkt)?

Dlouhodobý investiční produkt je forma pravidelného investování, která vám umožňuje odkládat menší částky peněz stranou a investovat je do různých finančních nástrojů, jako jsou akcie, dluhopisy nebo investiční fondy. Hlavním cílem je dlouhodobé zhodnocení vašich úspor a zajištění finanční stability pro vaše budoucí plány. Investování přes DIP je dlouhodobě výhodné, zejména pokud chcete maximalizovat výnos a zároveň chránit své finance před inflací.

Hlavní výhody DIP

  1. Dlouhodobé zhodnocení: Investice v rámci DIP umožňují dosáhnout vyšších výnosů než tradiční spořicí produkty, protože investujete do nástrojů s potenciálně vyšším růstem, jako jsou akcie nebo dluhopisy.
  2. Daňové úlevy: Uplatnění daňové slevy až 48 000 Kč ročně znamená, že můžete snížit svou daňovou povinnost a tím okamžitě ušetřit. To je skvělý způsob, jak maximalizovat své investiční výnosy nejen prostřednictvím růstu kapitálu, ale i díky daňovým výhodám.
  3. Ochrana proti inflaci: Zatímco úspory na běžných účtech ztrácejí hodnotu vlivem inflace, dlouhodobé investování prostřednictvím DIP pomáhá vaše peníze ochránit a zhodnotit.

3 hlavní důvody, proč se klienti rozhodují pro DIP

1. Kontrola nad vašimi investicemi

Jednou z největších výhod DIP je flexibilita. Jako klient máte plnou kontrolu nad svými investicemi a můžete se rozhodnout, do kterých fondů nebo nástrojů chcete investovat. Tím si můžete vytvořit investiční strategii, která odpovídá vašemu rizikovému profilu a finančním cílům. Pokud preferujete konzervativnější přístup, můžete volit produkty s nižším rizikem. Naopak, pokud chcete dosáhnout vyššího zhodnocení a nevadí vám větší kolísání, máte možnost investovat do dynamických nástrojů.

2. Možný příspěvek od zaměstnavatele

Málokdo ví, že kromě příspěvku na penzijní připojištění může váš zaměstnavatel přispívat i na váš DIP. Tento příspěvek může výrazně zvýšit vaše dlouhodobé investice bez nutnosti zvyšovat vlastní vklady. Pokud váš zaměstnavatel tuto možnost nabízí, rozhodně ji využijte. Můžete tak své investice ještě více zhodnotit, aniž by vás to stálo další peníze.

3. Žádné vstupní poplatky

Jednou z dalších výhod DIP je fakt, že pokud investujete pravidelně alespoň 500 Kč měsíčně, neplatíte žádné vstupní poplatky. To znamená, že ušetříte až 3 % z každé investované částky, což může v dlouhodobém horizontu představovat významné úspory. Díky tomu se zvyšuje efektivita vašich investic, protože každá investovaná koruna pracuje přímo pro vás.

Jak začít?

Pokud ještě nemáte svůj DIP, není nic jednoduššího, než si sjednat schůzku s finančním poradcem. Společně zanalyzujeme vaše cíle a investiční preference a pomůžeme vám najít řešení na míru. Navíc si ověříme možnosti daňových úlev, příspěvků od zaměstnavatele a nastavíme vám strategii, která vám pomůže efektivně zhodnotit vaše finance.


Zaujalo vás investování do DIP? Kontaktujte mě ještě dnes a společně probereme vaše finanční možnosti. Pomohu vám nastavit investice tak, abyste nejen maximalizovali své výnosy, ale také ušetřili na daních a využili všech dostupných výhod.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Post Navigation